Debatt om upploppen i förorterna

Sverigedemokraterna har begärt en extrainsatt debatt i riksdagen med anledning av den senaste tidens oroligheter i en del av förorterna till storstäderna. (Debatten sänds även live i tv).

Debatten tjuvstartad redan i morse när Erik Ullen Jimmie Åkesson (SD) och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) debatterade upploppen i tv. Jimmie Åkesson skyllde som vanligt på invandrarna.
Trots att jag vet att Sverigedemokraterna kommer att försöka göra enkla politiska poäng på den här nyinsatta debatten, så tro jag att det är viktigt att vi tar debatten om integration med SD. Sverigedemokraternas mål är att stoppa invandringen och därför överdriver de integrationens misslyckande för att SDs största fiende är en lyckad integration.
Det som behövs i framitiden är nyanserad debatt om integrationen, som både framhäver fördelar och problem.

6 kommentarer

 1. Leif

  Den logiska förklaringen är ju den politik ni för. Jag tror ni gör bäst i att försöka ta samma väg som SD. Insikt är ju inte Alliansens styrka direkt..

 2. Maria

  Man måste analysera problemen för att kunna hantera dem! För det första, vilka är det som deltar i upplopp? Vad är det som kännetecknar denna grupp? Jag tycker ändå att lilla Sverige inte alltid ska vara världsamvete, utan kanske kan man dra i bromsen för att underlätta för de invandrare som redan kommit hit!

 3. Carl Carlsson

  Alla riksdagspartier utom SD är för fortsatt invandring av de volymer (ca 100 000) per år som sker idag. Och problemen blir aldrig bättre trots miljon- ja miljardsatsningar.

  Då kanske det är dags att prova något annat? SD kanske inte har fel ändå? Att köra huvudet i väggen och göra om, göra om och göra om samma sak med samma dåliga resultat tyder mer på att man inte har tillräckligt stor självinsikt för att förstå att det här funkar inte.

  SD verkar vara den enda oppositionen vi har i Sverige nu mot den förda politiken, så det är väl tur att de finns. Ett samhälle mår bra av polemik och nytänkande.

  Glöm inte att alla övriga länder i Europa för just den politik som SD förespråkar. När gick ni övriga partier ut och rasistförklarade alla övriga EU-länder? Nähä, det kanske inte var så oklokt, trots allt.

  Era ständiga utfall mot SD med rasistanklagelser verkar mest handla om prestige och er vilja att sitta kvar vid köttgrytorna med förmånliga löner och pensionsvillkor. Erkänn!

 4. Ricky

  Hej Peder,

  hur kan det det komma sig att länder med låg invandring i förhållande till Sverige såsom Japan, Sydkorea, Taiwan och andra länder i Asien klarar sig så bra utan att anamma samma typ av generösa invandringspolitk som Sverige?

  Visst har Japan, Sydkorea, Taiwan och andra länder i Asien även dem invandring, men det är ju en annan typ av invandring än den svenska diton, och framförallt betydligt färre.

  Eller tycker du att svenska vita medelålders politiker vet bättre än de asiatiska ditona?

  Mvh Ricky

 5. Fredrik

  Regeringens invandringspolitik kan jämföras med ett tornbygge där tornet symboliserar invandrare. Efter ett långt bygge på tornet så upptäcks allvarliga grundläggande fel och brister på tornet. Jimmie Åkesson vill stoppa byggandet av tornet för att reparera de skador som redan finns. Partierna skyller Jimmie Åkesson att han skyller på tornet(invandrarna). Att det är tornets fel. Jimmie Åkesson menar däremot att de är de som har byggt tornet (regeringen) som har gjort fel. Regeringen menar att tornet skall fortsättas att byggas trots att det är fel och brister och samtidigt försöka reparera tornet utan att veta hur de ska göra. Jimmie Åkesson menar att så länge regeringen inte kommer på en lösning på felet så kommer tornet fortsätta att ha samma fel och brister och växa sig ännu högre och kommer därigenom att kräva ännu mer reparation när själva lösningen på problemet uppkommit. Det måste vara väldigt svårt för Ullenhag att kunna försvara ett sådant bygge i längden.

 6. Nicklas

  ”Jimmie Åkesson skyllde som vanligt på invandrarna.”

  Vad synd du inte verkar ha sett debatten eftersom Åkesson inte skyllde på invandrarna utan på dina partikollegor i sjuklövern. Det är Ni som bär allt ansvar för att det ser ut som det gör i förorterna.

  Jag hoppas alla som läser den här bloggposten går in på SVT och kollar på debatten mellan Ullenhag och Åkesson så får ni se att det är en direkt lögn att Åkesson ”skyllde som vanligt på invandrarna”.

  Undra om herr Westberg alltid är lika vårdslös med sanning och lögn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.