Skrota TV-licensen

Idag har förvaltningsrätten i Luleå i ett 20-tal domar, meddelat att man måste betala TV-licens för dator. Vad som gäller för surfplattor och mobiler är inte klart än, även om Radiotjänst redan börjat kräva in tv-avgifter för surfplattor och smartphones.

Jag tycker att det är dags att skrota den nuvarande tv – licensen och hitta ett modernare sätt att finansera public service

Det är bara synd att man inte gick vidare i den public service utredningen, där en av de viktigaste punkterna i utredningen var att en skatt skulle ersätta tv – licensen.

2 kommentarer

 1. Erik

  På vilket sätt är en skatt bättre än det nuvarande systemet? Det blir ju även det en avgift, det vill säga att din lösning inte är en lösning överhuvudtaget. Det tar bara en sak och döper om det till något annat.

  Public service ska sluta få pengar och få konkurrera på lika villkor som alla andra. Jag använder mig inte av deras utbud då de inte producerar något som intresserar mig, varken på tv eller radio. Ändå måste jag betala för det eftersom jag vill nyttja en dator eller titta på andra tv-kanaler vars utbud jag gillar. Jag längtar tills den dagen när svt får tävla på riktigt, det är den riktiga lösningen. Inget annat.

 2. Erik

  Helt rätt att skrota TV-licensen.

  SVT är inte oberoende utan flera studier av t.ex. Kent Asp visar att en majoritet av de anställda är miljöpartister och till mindre del vänsterpartister (med få undantag). Det är ett skäl till varför de som äger dator (eller ens TV) absolut inte ska behöva betala TV-licens om de inte vill.

  Överhuvudtaget är TV-licens en mycket omodern ”lösning” på public service finansiering. Jag anser att SVT har utvidgat sin verksamhet alldeles för mycket, inte minst med melodifestivaler och ett stort antal sport- och kulturprogram. Såna ting bör kommersiella kanaler stå för; SVT ska INTE vara marknadsledande. Det finns vettigare saker att lägga skattemedel på.

  Jag vill se att SVT/SR bantas ned rätt rejält och att man gör upp med den politiska enfalden. Det är ingen slump att miljöpartiet ytterst sällan granskas i någon media i Sverige.

  Sen ska SVT/SR försörjas via skattesedeln, då kan man lägga ned Radiotjänst och spara in en liten summa på det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.