Almedalen

Har påbörjat min semester och har därför inte bloggat på några dagar. Men nu är jag åter med bloggandet.

Det som händer politiskt just nu är Almedalen och jag valde att inte åka dit i år. Det har varit en hektisk tid och jag kände att jag behövde ta det lugnt ett tag. Nästa år har jag bestämt att besöka Gotland och Almedalsveckan eftersom det är valår.

Det är många politiska utspel på Almedalen och Jonas Sjöstedts (V) utspel om att han vill skydda försäljningen av statlig verksamhet var ingen överraskning

Han föreslår att besluten ska tas med tre femtedelars majoritet vid försäljning och menar att syftet är att lägga in en broms, en slags tankepaus. Han har till och med tidigare i ett uttalande sagt att han vägrar sitta i en rödgrön regering som ”fortsätter dagens privatiseringspolitik

Om man ser till Stefan Löfven (S) verkar han vara mer överens med alliansen än vänsterpartiet, men det var direkt inte överraskande. Löfven gillar kärnkraften och näringslivet och är inte emot privatiseringar i den offentliga sektorn. Vad Vänstern vill i dessa frågor vet alla.

Men det som är intressant är vad det finns för annat Regeringsalternativ än Alliansen. Finns det något??

En kommentar

  1. Ralf Johansson

    Jaha Peder…finns det ett regeringsalternativ? Ja, allt annat än Alliansen verkar vara ett bättre alternativ. Alliansen som nu synat alla sina kort och infriat sina löften…som visade sig icke fungerande. Arbetspolitiken gick på grund och utförsäljningen av offentliga verksamheter till reapris förskräcker! (Vi vet väl hur det gått till i Stockholm, Alliansens lekstuga nr1) Jag blir full i skratt när ni fortsätter rapa ur er en massa floskler till höger och vänster, eller hoppas ni att ni kan föra väljarna bakom ljuset en TREDJE GÅNG???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.