Än en gång ökar Rut o Rot avdragen i länet!

Det är först och främst RUT (hushållsnära tjänster) som ökar mest procentuellt i länet och det är glädjande. Enligt skatteverket fanns det 227 företag i länet som utförde RUT under första halvåret 2013. Och förklaring varför det ökar ute i landet, är enligt skatteverket att det finns fler företag runtom i landet, och inte bara i storstäderna som erbjuder dessa tjänster.

Alliansregeringen införde Rut o Rotavdragen för att det vart dyrt för privatpersoner att anlita tjänsteföretag i Sverige och att det beror på att mellan 60 och 70 procent av kostnaderna för en tjänst består av skatter och sociala avgifter.

Resultatet av införandet har även blivit tiotusentals nya jobb och fler växande företag i bygg- och servicebranschen.

Från Folkpartiets sida vill vi även i framtiden införa Rut-avdrag för flytthjälp

2 kommentarer

  1. Jossan

    Resultatet är snarare att dom rika blir rikare… som vanligt med alliansens politik. Dom rika som har råd att renovera och ha städtjänster och dylikt har råd att göra detta än mer. Ingen större skillnad för vanliga svenssons.

  2. Marianne R Johansson

    Det är inget fel på det jobb som utförs med hjälp av RUT avdraget, men det är fel att det ska vara våra gemensamma skattepengar som betalar detta! Så länge som inte tjänsten är ett alternativ för gemene man, så ska den inte heller vara skattefinansierad, tycker jag. För mig är det självklart att skattepengar ska komma alla till godo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.