Jag håller med Lennart!

Jag håller helt med Lennart Holmlund (S) om att Umeå inte ska betala böter åt Svenska staten. Om inte Umeå klarar av luftkvalitetsnormen tycker staten att vi i Umeå kommun ska betala böter till EU. Jag håller inte med Staten och Lena Ek(C) i denna fråga.

Vi kommer inte att få ett genomfartsförbud för tung trafik genom centrum förrän 2017 Enligt ett avtal som har skrivits kan det ske först när Västra länken är klar och det är tidigast 2017. Trafikverket har ansvaret som väghållare och hänvisar till lagstiftning. Hade Västra länken varit klar i tid som lovat 2014 hade vi i kommunen haft möjlighet att sätta upp ett genomfartsförbud för tung trafik på gamla E4:an genom centrum och därmed minska luftföroreningarna.

Jag tycker inte att Umeå kommun ska betala böter eftersom det är Statens fel att Västra länken inte är klar i tid och för att staten inte heller vill ha ett genomfartsförbud för tung trafik på gamla E4:an, trots att en ny E4 är dragen

Här kommer en länk till Sveriges radio som intervjuade mig idag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5596339

2 kommentarer

  1. Tord Hagervall

    Tack för en välskriven blogg, till skillnad från Lennarts som var hart när obegriplig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.