Tyvärr

Tyvärr finns det fortfarande mycket kvar att arbeta med i dagens samhälle när det gäller jämställdhet. Varje dag kan vi läsa om mäns våld mot kvinnor och det är verkligen ett samhällsproblem som rör oss alla och det är, tycker jag, den mest akuta jämställdhetsfrågan. Det är också en fråga som i grunden handlar om mänskliga rättigheter, vilket typ av samhälle vi alla vill leva i, ja egentligen handlar det om hur vi tycker att ett demokratiskt land ska se ut.

Det har under senare tid pratats mycket om mäns näthat mot kvinnor och det kan man verkligen se nu under fotbolls EM för damer. I de sociala medierna hånas många spelare av okunniga och ignoranta män. Det är mig obegripligt att det år 2013 finns så många män som fortfarande tror att de blir starkare av att trycka ner kvinnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.