Framgångsfaktor!

Idag läste jag i Aftonbladet om den tyska modellen med lärlingsutbildningar som ett sätt att råda bot på den skenande ungdomsarbetslösheten. Lärlingssystemet ses som en viktig del av framgången att Tyskland har låg ungdomsarbetslöshet.

Tidigare i år har Folkpartiet föreslagit ett systemskifte för lärlingsutbildningar i Sverige. Där grunden är att utbildningen ska äga rum på en arbetsplats i stället för som i dag i skolans lokaler. Eleven ska också kunna vara anställd under den tiden i form av lärlingsanställningar

Jag tycker att det är ett bra förslag och det har redan visat sig vara en framgångsfaktor främst i Tyskland och även i andra europeiska länder med låg ungdomsarbetslöshet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.