Ta ansvar

I dagens samhälle blir vi mer och mer beroende av mobiltelefoner och de fyller även en viktig funktion i samhället. Många företag i Norrland är även beroende av ett fungerande mobilnät, företag som ger oss jobb och välfärd. Ett exempel är byn Tjautjas i Norrbotten som fick sitt mobilnät nedsläckt i 12 dagar på grund av att Telia inte kunde åtgärda problemet. Man skyllde på att det är mindre med bemanningen på sommaren och att det är värre norrut för där har man färre tekniker. Det ska inte spela någon roll vart man bor i landet och Telia har ett stort ansvar att se till att mobilnätet fungerar.

Det är även mycket allvarligt problem att man på vissa håll i landet varken kan larma räddningstjänst eller ambulans. Jag tycker att man omgående måste ställa högre krav på operatörerna och att vi även måste få en hårdare lagstiftning som säkerställer att mobilnäten fungerar.

 

En kommentar

  1. Hans Jonsson

    Du säger att vi BLIR mer beroende av mobiltelefoner, vi GÖR oss mer beroende av dem. Många företag har säkerhetspersonal som tänker till, den lille företagaren kan också tänka till. Varför gör jag mej så sårbar? Det finns flera olika operatörer och det finns en med alternativa frekvenser, det finns fiber och det finns……tänk till och klaga inte bara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.