Ett hot mot demokratin

I allmänhet så är vi i Umeå toleranta mot människor av annan härkomst, men tyvärr finns det undantag. Jag har själv varit engagerad i en förening med över 30 nationaliteter och fått uppleva dessa undantag. Rasism och all form av diskriminering är ett stort hot mot demokratin och det måste bekämpas. Det finns tyvärr mycket att göra och det är viktigt att vi politiker tar ett stort ansvar.

I dagens VK kan vi läsa om att en berusad person förnedrade en kvinna genom att försöka slita av hennes niqab och skrika rasistiska saker. Det var ett flertal människor där och ingen försökte stoppa det utom en person som ingrep och lyckades avbryta det. Det som är skrämmande är att många vänder ryggen till.

Jag blir precis som Anders Ågren förvånad över Ingvar Näslunds krönika där han kritiserar lokala partiföreträdare för att vi inte snabbt klivit fram och markerat. Precis som Anders skriver så är det svårt att kommentera något som man inte har läst.

2 kommentarer

 1. Ingvar Näslund

  Hej Peder

  Jag svarade precis på Anders Ågrens blogg. Om ni är förvånade över min skrivning är jag minst lika förvånad över att ingen ledande politiker i Umeå reagerat.
  Väldigt, väldigt många Umeåbor har kommenterat artikeln. Den har över 1000 delningar på Facebook och är en av de mest vällästa artiklarna på vk.se. Att inte fler ledande politiker reagerat och på rubriken och läst artikeln förvånar mig. Istället har ni kommenterat och skrivit om annat som hänt i helgen. Trist, eller synd om man nu helt undgått detta.

  Det hade varit ett ypperligt tillfälle för er att markera i en tid då de främlingsfientliga finner mark.
  Men det är inte för sent. Alla krafter behövs för att stävja främlingsfientligheten i Umeå.

  /Ingvar Näslund

  • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

   Som jag skrev i min blogg, så läste jag det först i papperstidningen och då är det svårt att skriva någonting före det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.