Tamaras taktik är att anfall är bästa försvar

Jag tänker först inte kommentera de nya uppgifterna om att det är konstaterat att Tamara Spiric (V) har utsatt två av kommunens högsta chefer för kränkande särbehandling.  Men när Tamara i VK påstår att flera andra politiker betett sig illa under sammanträden i samband med budgetarbetet var jag tvungen att uttala mig.  Nu har jag varit med på alla möten i budgetarbetet och det Tamara säger stämmer inte. Att anfalla andra politiker för att försvara sina egna handlingar är verkligen dålig stil.

Det är min första budgetberedning som ny gruppledare och jag måste säga att underlagen samt dragningarna vi har fått från tjänstemännen har varit kanonbra. Jag har ett stort förtroende för vår Kommundirektör Mikael Öhlund och tjänstemännen på vår ekonomiavdelning samt ekonomidirektör Madelaine Gustafsson-Sjölin.

Det här handlar inte om politik, utan det handlar om att två kvinnor har blivit utsatt för kränkande särbehandling på sin arbetsplats Att två kvinnliga tjänstemän anmäler en politiker för kränkning är inte vanligt. Sen att resultat av utredningen visar att kränkning har förekommit, det är allvarligt. Det har gjorts en oberoende utredning och där alla intervjuade som även varit vittnen till det inträffade har samstämmiga uppgifter, om att Tamara har kränkt de två kvinnliga tjänstemännen. Att sen att Tamara försvarar sig och säger att hon inte har kränkt någon, då blir jag mycket bekymrad.

En intressant aspekt i dagens VK är att den gamla partiledamoten i Vänsterpartiet Åsa Gunnarsson försvarar den nya partiledamoten Tamara Spiric. Sen att Åsa Gunnarsson ställer den dumma frågan vart kommunen vill komma. Det borde vara ganska självklart att kommunens tjänstemän omfattas av arbetsmiljölagen och att kommunen som arbetsgivare måste följa den

Det viktigast nu är vidta åtgärder för att se till att detta inte händer igen och att vår personal i Umeå kommun ska känna sig trygga på sin arbetsplats.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.