Ny vecka och nya möjligheter

Det är en ny vecka och det innebär nya möjligheter, som vanligt är veckan fylld med intressanta möten. I helgen har jag varit på min faster Birgits 80 års kalas i Nynäshamn och det är alltid lika roligt att träffa mina släktningar. Det blev en båttur ut i skärgården med grillning som avslutades med en trevlig middag. Han även med att besöka Folkpartiet i Nynäshamn som var ute med de andra politiska partierna och bedrev kampanj i hamnen.

Om man ser till det sportsliga i helgen för Tegs SK så var det matcher med ishockeyn och fotbollens A-lag.  Hockeylaget vann en match mot Vännäs, men förlorade överraskande mot Lejon. Nu var det i och för sig träningsmatcher och vi får hoppas att det blir bättre i serien. Fotbollslaget förlorade överraskande i helgen och nu verkar det bli ett getingbo med fyra Umeå-lag i toppen av norrtrean. Det är fyra omgångar kvar av serien och det börjar bli nervöst.

När det gäller politiken är jag glad över Folkpartiets utspel, där partistyrelsen i helgen beslutade att stödja förslaget om att införa en tredje så kallad pappamånad. Det behövs för att vi ska få ett mera jämställt föräldraskap och för att komma till rätta med löneskillnaderna. Det är skrämmande, att i dagens Sverige tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under sin livstid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.