Alliansens skattelöfte till pensionärerna

Den utlovade skattesänkningen för pensionärer blir större än väntat från regeringens sida. Nu är det drygt två veckor innan regeringen ska presentera höstens budget, men man valde ändå att gå ut tidigare och berätta om förslaget. Förslaget innebär att det ger mest tillbaka till de så kallade ”garantipensionärerna”, alltså de med lägst inkomst.

Det här är ett förslag som jag har gått och hoppats på, och att det blev ca 2,5 miljarder istället för ca 1 miljard är mycket glädjande.

Det kommer att bli en mycket intressant tid fram till den 20 september då regeringen lägger sitt förslag till statsbudget för följande budgetår och det kommer att bli många politiska utspel fram till dess.

Ett politiskt utspel som jag och många väljare väntar på, är hur Socialdemokraternas regeringsalternativ ser ut. När Löfven blev partiledare lovade han att i god tid före valet ge besked på ett regeringsalternativ Snart är det bara ett åt till valet och Stefan Löfven (S) har fortfarande inte presenterat ett Regeringsalternativ. Om man nu ska spekulera så verkar Vänsterpartiet inte vara aktuella som alternativ och då är det bara miljöpartiet kvar. Jag tycker att man i god tid före valet, ska man ge klara besked till väljarna vilka man vill styra med och det gör verkligen Alliansen.

2 kommentarer

  1. Stefan

    Bekymra dig inte över vad Stefan Löfven gör! Ni har era egna (för mig väldigt angenäma) problem. Opinionssiffrorna ser väl inte så överdrivet fina ut för er? Inte för att jag för ett ögonblick bekymrar mig, snarare tvärtom! Och då är ju frågan vad NI har för regeringsalternativ!? Både (C) och (KD) ligger och balanserar runt 4%, och får Annie Lööf fortsätta (hoppas!) så är då (C) snart ett minne blott. Fokusera på det ni – och på eran totala avsaknad av politik! Arbetslöshet – sänk skatten! Hög sjukfrånvaro – sänk skatten! Hög kriminalitet – just det, sänk skatten! Integrationen funkar dåligt – sänk skatten! Sämre resultat i skolan – sänk skatten….. Sänk skatten! Sänk skatten! Sänk skatten! Sänk………. Alliansen 2014!!!!!!!!

  2. Gunnar Dahlberg

    Hmmm… vem införde dessa orättvisa skillnader mellan lönetagare och pensionärer. PRO har i media kritiserat denna skillnad sedan den kom som förslag. NU har alliansen insett orättvisan i systemet och ska lösa det. Vill inte ha en regering som får besked om att de lagt ett galet beslut men ändå tar fem år på sig att erkänna sitt felsteg och komma med en lösning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.