Det känns olustigt att mitt namn nämns på en nazistisk hemsida

Fick för några timmar sedan ett meddelande angående att mitt och andra umepolitikers namn nämndes på Nordfronts hemsida. Nordfront är Svenska motståndsrörelsens hemsida och de nazister som igår förpestade Umeå tillhör den gruppen.

Min första känsla är olust över att vara nämnd på en hemsida som sprider hat och fördomar. En sida som förespråkar människors olika värde och en sida som förmedlar värderingar, vilka är helt skillda från de värderingar jag själv har. Samtidigt så är det faktiskt en seger för alla vi som vill kämpa mot alla som kränker människovärdet. Det visar att vi, oavsett partitillhörighet, står enade mot odemokratiska krafter.

Imorgon kl 18.00 är det en manifestation Umeåbor mot nazism på Rådhustorget och jag hoppas att många sluter upp. Det är en kväll när vi lägger partipolitiken åt sidan och bara är vanliga människor som visar sin avsky mot nazismen.

2 kommentarer

  1. Ola Lundgren

    Jag förstår mycket väl att det känns olustigt att nämnas på deras hemsida, men våra traditioner förpliktigar. I en liberal värld har rörelser som SMR ingen plats, vi måste måste vara tydliga varje gång liknande åsikter yttras. Om jag stått på torget istället för dig så jag sagt och skrivit samma som dig. Folkpartiet har aldrig backat för totalitära rörelser och så varför skulle vi göra det nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.