Ta demokratin på allvar

Jag är oerhört glad att det var så hög uppslutning i valdeltagande gällande en rättvis sjukvård i länet och ännu mer glad blev jag över det var så många som sa JA. Det som överraskar mig det är att Landstingsrådet Peter Olofssons (s) avfärdar folkomröstningens resultat. Att inte lyssna på vad medborgarna känns inte vidare smart och det känns som ett hån mot demokratin. Miljöpartiet verkar vackla i frågan och det kommer att bli intressant och se vad som händer nu.

Nu är det bara att hoppas att väljarna tar sitt ansvar i valet nästa år, så vi får en likvärdig sjukvård i länet. Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att styra nästa mandatperiod känns inte troligt efter detta klavertramp.

Efter efterdyningarna av nazistspektaklet i helgen i Umeå hoppas jag att många sluter upp ikväll kl 18.00, för manifestationen Umeåbor mot nazism på Rådhustorget. Det är en kväll när vi lägger partipolitiken åt sidan och bara är vanliga människor som visar sin avsky mot nazismen.

En kommentar

  1. lf

    Vilken är din demokrati.Westerberg? Är det inte den representativa demokratin?Vilken demokrati vill du ha?
    Vill du ha en demokrati byggd på folkomröstningar?
    Vad som är tråkigt är att ni inom borgerligheten försöker göra göra denna svåra fråga till en fråga där ni kan fiska röster.
    Till slut vad menar du att en ”likvärdig sjukvård i länet” betyder`?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.