Viktigt för unga att ha ett eget jobb!

Att ha ett eget jobb som ung är viktigt och man får en mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv.

Därför är det extra glädjande att Folkpartiet tillsammans med resten av Alliansen har presenterat ett jobbpaket med fokus på att få unga i arbete.

Satsningen består av tre delar!

1.Det ska bli ännu billigare att anställa yngre ungdomar. De sociala avgifterna för arbetsgivarna sänks för ungdomar under 23 år. Det innebär att det blir ca 1 000 kronor billigare varje månad att anställa en person under 23 år. De anställda ska ha bibehållen lön.

2.Det blir en ny väg in på arbetsmarknaden genom så kallade YA-jobb, anställningar på yrkesintroduktionsavtal. YA-jobb handlar om att ge jobberfarenhet och utbildning på samma gång. Det är en anställning för unga upp till 25 år som inte har någon tidigare erfarenhet av yrket. Den anställde har avtalsenlig lön och villkor. En del av arbetstiden används för utbildning och handledning.

3.Man slopar dagens differentierade arbetslöshetsavgift vilket innebär att 2,2 miljoner sysselsatta får lägre a-kasseavgift.

Det går att läsa mera på Regeringens hemsida!

http://www.regeringen.se/content/1/c6/22/31/19/6ab24d75.pdf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.