Lyckad helg!

Har precis landat efter en givande och lyckad helg i Sundsvall på Folkpartiets Norrlandskonferens. Men nu är det åter måndag och en ny vecka med många nya möjligheter!

När det gäller det som har hänt i lokal media senast dagarna så är det bärplockarna och apberget som varit i fokus. För den som inte vet, så är apberget den stora scenen och samlingsplatsen på Rådhustorget.

Jag har följt med i media vad som händer i bärkonflikten och är det så att de Thailändska bärplockarna inte fått någon lön, då är det rent sagt ut förjävligt. Det är en olycklig situation som uppstått och jag hoppas att man löser det så fort som möjligt.

När det gäller debatten kring apberget så handlar det faktiskt om en nedmontering av det, under tiden som vatten- och elledningar dras.  Att Apberget är en viktig plats för många Umeåborna är ingen nyhet och jag tycker det är viktigt att man för en dialog med medborgarna hur platsen ska utformas i framtiden.

Det har även varit en bra sportslig helg för Tegs A-lag med segrar mot Kiruna.  Fotbollslaget vann med 2-0 och med två matcher kvar i serien behövs det fyra poäng för att säkra seriesegern i div 3. Hockeylaget fick en smakstart på seriespelet, med en seger mot en av seriefavoriterna med 3-1 på hemmaplan. Det känns alltid skönt med en seger i första matchen på säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.