Jag hade större förväntningar

Eftersom jag igår valde att se UIK mot Tyresö på T3 Arena, fick jag se debatten mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas ledare Stefan Löfven på SVT play. Jag hade större förväntningar på debatten och jag tyckte Löfven verkligen var blek. Han var mera förtroendeingivande när han var förbundsordförande för IF Metall.

Skolan hamnade i fokus i debatten och där verkade Löfven bommat att det har varit sjunkande resultat i skolan över 20 år.  Det som hände för 20 år sedan var att Socialdemokraterna genomförde kommunaliseringen av skolan, trots stort motstånd av lärarkåren. Folkpartiet, tillsammans med bland annat Lärarnas riksförbund tycker att kommunerna inte klarat av att upprätthålla kvaliteten i skolan och att ansvaret för skolan bör återföras till staten.

Jag tror att det är dags att staten tar över ansvaret för skolan för att få en likvärdig skola i landet. Många kommuner gör idag ett bra jobb med skolan, men på många håll fungerar det inte alls. Många lärare och rektorer har även olika förutsättningar, beroende på vilken kommun man tillhör.

Att skolan står inför stora utmaningar tror jag alla är överens om och att förstatliga skolan skulle verkligen vara ett steg i rätt riktning.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.