Att V och S inte är överens när det gäller besparingarna är ingen nyhet

I dagarna har regeringen presenterat sin budget och det är inte överraskande att ledande lokala företrädare för socialdemokraterna är kritiska. Det hade nog inte spelat någon roll vad man hade presenterat, man hade ändå varit kritisk.

När den ledande majoriteten i kommunen med Socialdemokraterna och Vänstern, valde att skjuta upp budgeten till oktober, hade man förhoppningar att man skulle få mera pengar från Regeringen. Det påpekade vi från Alliansen var att det ekonomiska läget inte skulle förändras till hösten. Att V och S inte är överens när det gäller besparingarna är ingen nyhet och det är därför man inte valde att ta budgeten i juni. Att styra problemen framför sig som man har gjort  i V och S har inte löst vår ekonomiska situation i kommunen och jag känner en stark oro över hur verksamheter ska hinna ställa om sig när det gäller besparingarna.

Jag är även mycket glad att Folkpartiets politik har fått gehör i Alliansens budget och då tänker jag på satsningen som gjorts på lärare, pensionärer och unga. Från Folkpartiet anser vi även att språket är en nyckelfråga till en bra integration i Sverige och därför är satsning på grundläggande kunskaper i Svenska i budgeten också viktig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.