Att fördomar finns är tyvärr ingen nyhet

Att fördomar finns är tyvärr ingen nyhet, men att polisen i Skåne har ett register som omfattas av ca 4 000 svenska romer inklusive barn i tvåårsåldern är skrämmande. Som försvar säger man att det inte är ett register utan en analysfil. Att man kallar det analysfil gör det inte bättre, det är bara att konstatera att år 2014 har polisen register som baseras på etnisk grund där man även har tvåringar registrerade. Det är verkligen skrämmande att sånt här förekommer och det som har hänt måste få stora konsekvenser.

Följetongen lär fortsätta när det gäller de Thailändska bärplockarna och jag har fortfarande svårt att förstå mig på bemanningsföretaget som hävdar att man har visat lönespecifikationerna. Det borde väl ha varit det enklaste sättet att lösa problemet, att lägga alla papper på bordet. Vad som är sanningen bakom det som har hänt är svårt att veta, men man kan fråga sig varför händer det varje år. Något som jag är oerhört glad över är alla umebor som ställt upp och skänkt kläder och mat till bärplockarna

Om man ser till helgens sporthändelser så var det en bra helg för Tegs SK. A-laget i fotboll vann med 5-0 borta mot Infjärden och det räcker med 1 poäng i sista matchen för att vinna div 3. Men matchen måste spelas först och det kommer att bli en nervös lördag. A-laget i hockey fortsätter att imponera och det var nära att det blev två segrar i helgens bortamatcher.Tyvärr förlust mot Sundsvall efter övertid, men en klar seger blev det mot Kovland. Eftersom Tegs lag hade bortamatcher blev det att titta på basket i helgen och First Camp Cup på Udominate arena (gammliahallen). Det blev två segrar mot Sallen och Northland för Udominate. Segern mot Northland var viktig och det gäller att sätta sig i respekt inför serien.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.