Jag börjar bli mörkrädd!

Att vi politiker ska utbildas i arbetsgivaransvar och arbetsmiljöansvar tycker jag är bra, men jag blir lite konfunderad hur vänstern ska tackla det. Då man anser att, man inte har någon arbetsgivarroll gentemot cheferna i kommunen. Vänstern går även ut och säger att Kommunen ska vara stadens bästa arbetsgivare och det stämmer verkligen inte.

Sen att Lasse Jacobsson (V) ifrågasätter trovärdigheten kring utredningen om kränkning, gör saken inte bättre. Är det så att Vänstern fortfarande tycker att det inte har skett någon kränkning. Då blir jag riktigt mörkrädd om man tycker det.

Här kommer en länk till  Arbetsmiljöverket där man kan läsa följande Du som är politiker i fullmäktige och nämnd är yttersta representant för kommun och landsting som arbetsgivare. (Även styrelsen är en nämnd.) Som politiker i fullmäktige ger du förutsättningarna för arbetsmiljöarbetet. Du som är nämndpolitiker ska se till att arbetsmiljölagen följs i nämndens verksamhet. Det kräver kommunallagen . http://www.av.se/dokument/publikationer/adi/adi_563.pdf

Här kommer även en länk till dagens VK http://www.vk.se/986014/politiker-ska-utbildas-i-arbetsgivaransvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.