Ett spel för galleriet!

På Västerbottensnytt och VK:s hemsida kan man läsa att socialdemokraterna och vänsterpartiet i Umeå kommun har kommit överens om en gemensam budget. Att det var det kärva ekonomiska läget som låg bakom att man sköt på beslutet är inte hela sanningen.  Allt har bara varit ett spel för galleriet och det verkliga problemet har varit att V och S inte har varit överens när det gäller besparingarna. Ingen kan väl ha undgått de uttalande som gjorts i tv.

Man kan även konstatera att deras samarbete inte är bra för Umeå. Vänsterpartiets motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg har tyvärr fått stort genomslag på grund av samarbetet. Det är bara konstatera att en röst på socialdemokraterna, är en röst på vänsterpartiet.

Det kommer även att bli intressant att få se vad socialdemokraterna har offrat för att få till en gemensam budget. Jag ser verkligen fram emot deras budgetutspel. Man får inte glömma i sammanhanget att V och S inte har majoriteten i fullmäktige. Tillsammans har man bara 32 mandat av totalt 65 mandat.

http://www.vk.se/998102/s-och-v-overens-om-budget

2 kommentarer

  1. Kenneth

    ”Det är bara konstatera att en röst på socialdemokraterna, är en röst på vänsterpartiet.”
    I samma mening som att en röst på fp (eller kd och c för den delen) är en röst på moderaterna.menar du?

  2. Pingback: Inte alls förvånad att majoriteten kommer med en budget | Mattias Larsson (c)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.