Vissa saker kommer man aldrig att förstå

Jag kommer aldrig att förstå varför S och V vill riva Nydalastugorna, men så är livet vissa saker kommer man aldrig att förstå. Om man skulle spekulera varför man vill riva stugorna, så faller vissa argument som att vattenkvaliten hotas. Enligt undersökningar så hotas inte vattenkvaliten.

Västerbottens museum avstyrker även förslagen om en flytt av kulturhistoriskt värdefulla byggnader från andra delar av sjön till ett kulturreservat, man menar att det endast inte är byggnaderna i sig som utgör det kulturhistoriska värdet utan den sammanhängande miljön som skapats runt stugorna och Nydalasjön. Så flyttar man stugorna tar man även bort de kulturhistoriska argumenten

Det är kanske så att man från S och V tycker att det är ok att spendera 40 miljoner i skattepengar som är kostnaden för en flytt och iståndsättning av stugorna samt rivandet av resterande stugor och iordningställande av marken. Det kommer inte att bli billigt att flytta stugorna och sen tillkommer även driftskostnaderna för löpande skötsel och underhåll av stugor och ödetomter.

Idag i en debattartikel skriver vi Gruppledare från Alliansen, att efter valet så stoppar vi rivningen kring Nydalasjön

http://www.vk.se/996721/efter-valet-stoppar-alliansen-rivningen-kring-nydalsjon

En kommentar

  1. lf

    Nej,vissa saker kan du inte förstå.Men kan du förstå att Umeå kommun anställt en omvärldsstrateg utan ansökan och utan konkurrens.
    Men du kanske vet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.