Viktigt med ett fungerande föreningsliv!

Jag känner en stor oro över att både socialdemokraterna och vänstern har lyft frågan om att minska föreningsstödet i Umeå. För mig är det även en okunskap om föreningslivets situation i Umeå, som idag har det nog jobbigt ekonomiskt. Skulle då kommunen skära ned 5 till 10 % av föreningsstödet, skulle det vara en katastrof för många föreningar.

Det är mycket viktigt med ett fungerande föreningsliv, eftersom det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande. Därför är det viktigt att vi i kommunen tänker långsiktigt och inser att föreningslivet inte är en kostnad utan en investering för framtiden.

Från Folkpartiets sida tycker vi att det är viktigt att stödja föreningslivet och vi skulle hellre se en höjning av föreningsstödet, än en sänkning

 

2 kommentarer

  1. Lars Lindgren

    Föreningsstödet är jätteviktigt för oss aktiva. Umeå Föreningsråd som stöder lokal utveckling och samarbete i kommunen hoppas att Folkpartiet vill hjälpa till höja föreningsstödet.

  2. Urban Bengtson

    Med SV:s inteckning i 28 mkr/år i drift för ett Nannabad, kan lika mycket sparas in om detta projekt stoppas. Hälften sparas om ny simhall utan relax, gym och äventyrsdel, dvs bassänger för simundervisning, motion, träning/tävling byggs till 2016 med halva storleken och halva investeringen. Och då ihop med Noliahallar eller nuvarande Umeå simhall eller med IKSU Sport.

    Dvs de tre närmaste åren ges då 28+28+14= 70 mkr att använda till bl a ökad föreningsstöd. Plus vinsten i investering direkt på 200 mkr och större attraktion, säkrare tillfarter och bättre chans till simidrottsframgångar, än i dyrbart, farligt och otillräckligt Nannabad. Minus några miljoner kr för renovering av Umeå simhall kanske.

    Aldrig förr i Umeå idrottshistoria har ett omtänkande kring en misslyckad planering varit så angelägen och så vinstrik jämfört med det som SV-styret vill gå till val på. Kan Alliansen verkligen missa detta hundben att hugga i? Hoppas inte det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.