FRA blev inte lyckat

Idag kommer det att bli en intressant dag då troligtvis, socialdemokraterna och vänstern i Umeå presenterar sitt gemensamma budgetutspel. Det kommer att bli oerhört intressant att se hur man har kommit överens när det gäller besparingarna. Nästa vecka kommer vi från Alliansen att presentera vårt!

I dagarna har det varit mycket skriverier om FRA-lagen och det är bara konstatera att det inte blev lyckat. Enligt Dagens Nyheter har Försvarets Radioanstalt hittat luckor i lagen, töjt på regler och utfört signalspaning åt andra länder. DN har begärt ut samtliga beslut som Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamhet, Siun, myndigheten som ska granska att FRA följer lagen, har fattat de senaste åren och där kritiseras FRA nio gånger.

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys säger även till Dagens Nyheter att FRA med stöd i lagen kan lämna ut hur mycket material som helst till andra länder. Och att Sveriges regering inte har någon kontroll över hur uppgifterna används.

I det mesta instämmer jag med Folkpartiets politik, men i denna fråga angående datalagringsdirektiv har jag alltid varit emot. Folkpartiet är ett parti som ska företräda vår ideologi liberalismen och i denna fråga om datalagringsdirektiv känns inte folkpartiet liberalt.

(Den 18 juni 2008 införde Sveriges riksdag allmän avlyssning av svenska medborgare där Försvarets Radioanstalt (FRA) fick möjlighet att kontrollera all kabelburen kommunikation som passerar Sveriges gränser )

En kommentar

  1. E

    Chockerande att en myndighet tar sig friheter att göra lite som de själva vill. Inte hade man kunnat ana det. De gör väl alltid som det är sagt? Det är en skandal att det gick igenom från första början, men jag är inte förvånad över att FRA försöker hitta kryphål för att utöka sin egna makt.

    Folkpartiet har lämnat liberalismen långt bakom sig sedan länge. Ni är idag ett urvattnat ”liberalt” parti som drar er allt närmare till socialdemokratin. Jag menar, ni lät bland annat FRA, IPRED och förbud mot hemskolning gå igenom. Inte gjort några större försök till att sänka skatterna överlag. Varför har ni inte t.ex. sålt Systembolaget? Varför ska staten ha monopol på försäljning av sprit? Varför har ni inte sålt av alla statliga bolag? Ni har inte heller försökt minska staten på något sätt. Sedan vill du och andra ”liberala” personer förstatliga skolan?

    Som sagt, ni är inte liberala. Ni har bara skapat ett eget ord, ”socialliberalismen”, för att kunna utöva ert förtryckande under täckmanteln av att vara för frihet. Hoppas fler personer lär sig vad riktig liberalism är och står upp för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.