Känns inte trovärdigt

Har precis lyssnat på socialdemokraterna och vänsterns budgetutspel på Västerbottensnytt, där man säger att barngrupperna ska vara max 15 i snitt i förskolan i Umeå.

För mig känns det inte som ett trovärdigt uttalande, för redan 2005 beslutade kommunfullmäktige i Umeå att barngrupperna i förskolan ska bestå av högst 15 barn. Löftet skulle infrias senast 2009. Man har haft 8 år på sig och ingenting har hänt och nu är det 2013 och man lovar samma sak igen. Med tanke på det så känns det inte trovärdigt.

Från Folkpartiets sida har vi drivit denna fråga i många år och vi kommer att jobba hårt, för att nå målet med att barngrupper i förskolan är max 15 barn.

 

5 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    S lanserade Nannabad för snart sju år sedan, emot badutredningens slutsats. Och än inget hänt annat än allt dyrare, från utredningens 275 mkr till säkert över 400 mkr nu, och drift från 15 mkr till 30-35 mkr/år, troligen mer. Runt om i Sverige byggs smartare och mer ekonomiska bad, bl a genom OPS-modell, som Umeå aldrig brytt sig. I slutet på november ordnas ett riksseminarium där goda exempel visas. Umeå riskerar nu bli Sveriges dåliga exempel. Såvida inte Alliansen tar chansen och byter dåligt, dyrt och farligt badläge till bättre, billigare och säkrare simläge genom att lyssna på simerfarenheter ute i landet. Med Miljöpartiet och Arbetarpartiet kan en alliansmotion vinna och än mer pengar vinnas för dagisgrupper och än mer än i S-V-budget med Sveriges dyraste baddrift.

  2. Hasse

    Det är inte enbart i Umeå som Kf beslutat om 15 barn men tyvärr så är det minst lika många kommuner som av ekonomiska skäl inte kan ha det antalet i barngrupperna utan ex 17-18
    barn . Om nu Folkpartiet drivit detta varför har då detta inte nått ut via Alliansen ?

  3. Per

    Alliansen har ju sagt att arbetslösheten ska minska! känns inte trovärdigt heller ! 🙂 och folkpartiet att skolan ska bli bättre ! känns inte trovärdigt ! 🙂

  4. Johan

    Samtidigt som Folkpartiet är för en privatisering av skolan där det ligger i ägarnas intresse att hålla nere personal istället för barngrupperna. Motsägelsefullt om något?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.