Ett stort ansvar!

Att ha ett arbete eller sysselsättning är en av de viktigaste förutsättningarna för att kunna leva ett gott liv och tyvärr får inte alla den möjligheten Därför är det extra glädjande att i en rapport från Arbetsförmedlingen, går nu fler inskrivna personer med en funktionsnedsättning, vidare till arbete eller studier.

Som politiker har vi ett stort ansvar att se till att människor, får rätt att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Det är även viktigt att vi skapar förutsättningar för att alla ska känna sig delaktiga i samhället

En stark anledning till att jag engagerade mig i Folkpartiet är att man har en stark historia i socialliberal politik och vem minns inte Bengt Westerberg som under 1985 års val gjorde en stor framgång för Folkpartiet med socialliberal politik på agendan.

Hans arbete un­­der re­geringsåren, som resul­te­ra­de ibland annat LSS och LASS som var den stora sociala reformen i vårt land, som gav landets förstånds­han­di­kap­­pa­de radikalt förbättrade livsvillkor

LSS reformen är än i dag unik i världen och många länder tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda levnadsvillkor. För Folkpartiet är det av högsta prioritet att fortsättningsvis värna LSS och de möjligheter som denna rättighetslagstiftning inneburit och innebär för personer med funktionsnedsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.