Mingelafton!

Igår besökte jag bildmuseet och där var det mingelafton arrangerad av Visit Umeå. Det var ett trevligt arrangemang som både innehöll prisutdelningar, rundvandring på bildmuseet och en middag, med trevlig underhållning av Carolina Miskovsky och hennes man!

Det var även mycket intressant att lyssna på Anna Wikholm Kjellberg VD för Visit Umeå AB, som berättade om deras verksamhet.

Visit Umeå AB är ett nystartat bolag med uppdrag att utveckla och marknadsföra Umeå som besöksmål och stödja näringslivet. Ett av målen är att bli en av landets fem största evenemangsstäder och ett annat mål är att besöksnäringen ska fördubblas till år 2020, med kulturhuvudstadsåret 2014 som grund för detta.

Rese och turistindustrin är viktig för Umeå och den omsätter över en miljard kronor per år och ger upphov till 883 årsysselsatta enligt siffror från Tillväxtverket och Resurs AB. (Siffrorna är från 2011 så det har nog ökat rejält) Om man ser till hela landet omsätter turismen 264 miljarder kronor.

Jag tror att turistnäringen är framtiden för både Umeå och länet och vi från politiken måste skapa förutsättningar för en ökad turism i länet. Det är viktigt att vi satsar ekonomiskt på turismnäringen för det är väl investerade pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.