Fler jobb till unga!

Som ung är det viktigt att ha ett eget jobb och man får även mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv.

Att restaurangbranschen är en viktig aktör för att unga och nyanlända får jobb, är ingen nyhet. Därför är det glädjande att konjunkturinstitutets delrapport till regeringen visar att sänkning av restaurangmomsen, både haft effekt i form av lägre priser och fler jobb. Man bedömer även att sysselsättningen har ökat i restaurangbranschen med cirka 4000 fler.

Att det är viktigt för branschen anser även Hotell- och restaurangfacket (HRF), som tidigare har sagt nej till regeringens sänkning av restaurangmomsen.

http://www.di.se/#!/artiklar/2013/11/21/facket-svanger-om-krogmomsen/

3 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Nu får Ni politiker, oavsett färg, lära Er att läsa och tolka information och statistik. Det beräknas att det ökat med en årsarbetstid som motsvarar 4000 jobb, inte att 4000 nya jobb har tillkommit.

    Sen, vad kostar dessa jobb, dryga miljonen per jobb, vad hade detta kunnat bli om jobben tillkommit i vård och omsorg, ja, drygt 8000 jobb, vilken skillnad eller?

  2. lf

    Jag satt här och funderade.Jag hade för en tid sedan bett dig kommentera tillsättningen av en omvärldsstrateg.Ditt svar var då att folkpartiet skulle ta upp det i fullmäktige.
    Kan du utveckla vad som hände?

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Vårt kommunalråd Lennart Holmlund (S) svarade på frågan och redogjorde varför vi behövde en till omvärldsstrateg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.