Rasismen har fått fotfäste i politiken.

Expressens avslöjanden om Sverigedemokraterna är ingen överraskning för mig, men att 10 % av Svenska folket tycker att partiet ska styra Sverige är skrämmande. Listan kan göras lång över rasistiska uttalanden som politiker i Sverigedemokraterna och det känns inte bra att rasismen har fått fotfäste i politiken.

Igår kunde man läsa i Expressen om SD-politiker som avslöjat med sitt anonyma näthat, det som är skrämmande är att flera står fast vid vad de skrivit på hatsajterna trots avslöjandet. Man kan läsa om en kvinna som tills i går satt i SD:s partistyrelse hoppades att hungerstrejkande flyktingbarn skulle svälta ihjäl. Det fanns även Sverigedemokraterna som önskar livet ur folk, uppmanar ”etniska svenskar” att beväpna sig, ifrågasätter förintelsen kallar afrikaner för ”aporna” och liknar invandrare vid ”gräshoppssvärmar”. Man kunde även läsa att regeringen planerar folkmord på den svenska befolkningen genom att sprida hiv-smitta. Detta ska ske genom att homosexuella tillåts lämna blod. Det fanns även någon som försvarade massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik.

SD:s partisekreterare Björn Söder förnekar även att SD skulle vara mer drabbat av den här typen av rasistskandaler än andra partier. Jag vet inte vilken värld han lever i och undrar om han överhuvudtaget följer med vad som händer i media. Det borde väl även märkas på medlemsregistret med tanke på alla uteslutningar ur partiet.

 

6 kommentarer

  1. "Dosan"

    Ni kan tacka er själva för att xenofobin nu legitimerats. Utan ert systematiska förstörande av vårt samhälle och vår välfärd hade aldrig Sverigedemokraterna fått det uppsving ni gav dem. Det här är helt och hållet ert fel.

  2. Sunni

    Varför envisas ni med att ge SD denna uppmärksamhet. Och skriva att det är ”lågutbildade” och arga unga män som är SDare, vilket är fel. Lika så att man skriker rakt ut direkt om någon har en åsikt och stämplar dessa som rasister. Vi som lever i samhället ser saker varje dag, vi hör saker vi råkar ut för saker. Det gör oss inte till rasister, eller för all del SDare. Men då Svenska folket blir uthägda tex i Expressen för att de inte vill saker eller råkat ut för saker så liknar landet en diktatur upprättat av politiker och journalister. Detta gör att flertal människor drivs till SD. Inte för att de är rasister utan för att man dum förklarat de Svenska folket och lägga munkavel på människor. Så det sämsta ni gör är att ge fel människor uppmärksamhet och förklara för massor av människor som har åsikter som debatterar att de är dumma. Så det är min åsikt. Sluta engagera er på fel sätt utan rätta till istället det som går käpp rätt åt helvete i samhället, sluta gömma problem utan ta upp dem istället.. Tack för mig.

  3. Pilens

    Desperation?
    4%-spärren är nära, men FP kan väl göra som vid tidigare val. Släng fram lite om språktest, burkaförbud på skolor och krav på arbete för socbidrag för invandrare. Det funkade då, varför inte prova igen…

    Kasta inte sten i glashus, Peder.

  4. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Många intressanta inlägg på min blogg, men det går inte att förneka att rasismen har fått ett fotfäste i politken genom SD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.