Ett steg i fel riktning

Att skolverket vill ta bort riktmärket max 15 barn per barngrupp är en signal i fel riktning. Verkligheten idag är att barngrupperna ökar i storlek och istället borde skolverket ha skärpt till riktmärket. Det som kommer att hända nu, är att barngrupperna kommer att öka och det är ett stort steg i fel riktning.

Många föräldrar och förskollärare är redan idag orolig över barngruppernas storlek och vi får heller inte glömma det viktigaste, som är barnens behov.

När det gäller Små barn ska de inte behöva knyta an till alltför många andra individer och det handlar om att tillsammans med föräldrarna ge barnen en trygg start i livet.

Från Folkpartiets sida i Umeå kommer vi aldrig att backa från max 15 barn i förskolegrupperna

En kommentar

  1. Jörgen Wiklund

    Ni kan väl inte lova något som har med skolan att göra längre? Ni skulle ju förändra den så kallade ”flumskolan”… Man kan säga att det gick sådär?

    När jag som skattebetalare ”Köper” en service av en entreprenör, låt säga en skolperiod till mina barn från Alliansen, och så grundligt blir lurad, så är en sak säker – Jag köper aldrig mer en undermålig tjänst! ALDRIG mer alliansen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.