Årets sista!

Idag är det årets sista kommunfullmäktige och dagordningen är inte lång. Det intressanta idag är en interpellation av Veronica Kerr KD som handlar om att det är bottenbetyg för Umeås bygglovshantering igen. Det känns inte bra när det finns ett missnöje till kommunens bygglovshantering och det måste vidtas åtgärder omgående för att förbättra situationen.

En annan intressant interpellation som är skriven av Jan Hägglund Arbetarpartiet och som handlar om att ”Ska förtroendevalda fråga tjänstemännen om lov att få träffa personalen” Själv tycker jag att det är en självklarhet att politiker ska få träffa kommunens personal, men jag tycker att man bör kontakta berörd personal före besöket

Janne Hägglund har även en bra enkel fråga där han frågar, varför Vänsterpartiet inte deltog i utbildningen rörande kommunpolitikers arbetsgivaransvar.

Trots att kommunallagen säger att vi politiker är arbetsgivare, förnekar vänsterpartiet även att man inte har någon arbetsgivarroll som politiker

Sen att man inte dyker upp på en utbildning som handlar om arbetsmiljöfrågor och de förtroendevaldas roll som arbetsgivare är pinsamt. Det blir sen ganska komiskt när man nämner i sitt lokala partiprogram att kommunen ska vara stadens bästa arbetsgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.