SM-veckan!!

Årets SM – vecka i Umeå blev verkligen en succé, både sportsligt, arrangörsmässigt och publiksmässigt Hela 3000 personer kom bara till stadioncross – SM i snöskoter på Dragonens idrottsfält. Hela arrangemanget har verkligen varit lyft Umeå och det är bara gratulera arrangörerna för ett bra arbete med SM-veckan. Det var även en bra start på kulturhuvudstadsåret 2014. Tyvärr hann man inte se alla sporter, men något som jag såg och blev imponerad över var x – trial. Jag hoppas att vi i framtiden kommer att få tillbaka till SM- veckan till Umeå, för det var verkligen en höjdare!

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Visst var det roligt med SM-veckan och särskild Skid-SM i flera dagar i Gammlia Idrottscentrum med anläggningar och Gammliaskogen med skidspår. Däremellan nödvändig grusplan vid simhallen för vallabyn, testskidåkning och servicefordon. Men Umeå kommuns planer på bostäder där och på riven simhallstomt när ett Nannabadbygge är klart, ger då inga fler SM och ingen SM-vecka vinter.

    Samma gäller för SM-veckan sommar. Den kan aldrig komma till Umeå då Nanna-50:a inte klarar åskådarplatser och saknar nödvändig utemiljö. Så stoppas inte Nannabadbygget, blir SM-veckan vinter ett minne blott och SM-vecka sommar bara drömmar.

    Läs mer på min blogg http://blogg.vk.se/umeas-basta de senaste dagarna, om Östersund som haft SM-veckan vinter och samt Sundsvall som har SM-veckan sommar 2015. Sverigegränsen för SM-veckor går då mitt i Norrland, mellan Östersund och Sundsvall, pga av Nannabad.

    Kanske blir icke-SM-veckor i framtiden ”droppen” som gör att Nannabadbygget sjunker, P-garage med bostäder byggs i stället och grusplanen i Gammlia Idrottscentrum är kvar. Och sedan en simutredning tillsätts och bygger 50:a som klarar SM-kraven. Så att Umeå kan ha både SM-veckor vinter och sommar, och bli ganska unik i Sverige därmed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.