Statistik och siffror är en sak, men det finns en annan verklighet också

Jag börjar känna en stor oro med tanke på landstingets besparingsåtgärder när det gäller rehabilitering. Nedläggningen av Dagrehab vid geriatriskt centrum i Umeå som är en specialistnivå för äldre patienter i behov av rehabilitering, känns inte som ett genomtänkt beslut. Denna speciallistnivå finns bara vid geriatriskt centrum och den kunskapen finns inte ute i kommunerna. Tanken med att hemrehab och primärvården ska ta över dagrehabs patienter känns inte realistiskt och det man gör är att man skjuter över kostnaden på kommunerna istället.

Rehabilitering är oerhört viktigt och det är något som verkligen borde prioriteras. Statistik och siffror är en sak, men det finns en annan verklighet också, genom att spara in på rehabilitering så kostar det den  enskilde stort lidande, sjukvården höga kostnader och samhället en delaktig medborgare.

2 kommentarer

  1. honkan

    Har du missat att det skatteväxlades i storleksordningen 115 milj mellan kommuner o landsting förra året o att rehabiltiering ingick???..kommunen här i stan gick ut med att de skulle göra jobbet bättre…upp till bevis nu då mao…o du som politiker borde veta bättre eller??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.