Det närmar sig!

EU valet 2014 närmar sig och den 25 maj ska vi i Sverige välja 20 ledamöter som ska representera oss i Europaparlamentet i fem år. Det är även första gången som vi i Sverige har Europaparlamentsval och nationella allmänna val samma år, ett supervalår.

Jag tycker att Europasamarbetet är viktigt och är glad att Folkpartiet är Sveriges mest Europavänliga parti. EU är viktigt för Sverige och det är oerhört viktigt med gränsöverskridande samarbeten. Med tanke på den främlingsfientlighet som växer i Europa så är den än mer viktigt med ett samarbete

Nu på fredag kommer jag att närvara på vårt partiråd där vi fastställer vår lista Europaparlamentet. På valberedningens förslag finns Jens Sundström Luleå på plats 10 och Peter Sedlacek Umeå på plats 32, men jag hade gärna önskat att vi hade haft en Norrlandskandidat på högre plats.

Det som är glädjande är att Marit Paulsen toppar valberedningens förslag och det skulle vara en mycket överraskande om hon inte gjorde det efter partirådet. (För närvarande har Folkpartiet tre Europaparlamentariker)

Här är valberedningens förslag till lista till Europaparlamentsvalet.

1 Marit Paulsen Malung
2 Cecilia Wikström Uppsala
3 Jasenko Selimovic Stockholm
4 Tina Acketoft Höganäs
5 Erik Scheller Stockholm

10 Jens Sundström Luleå

32 Peter Sedlacek Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.