Ny vecka med nya möjligheter!

Efter en helg full med idrott och OS på TV, så är det dags för kommunfullmäktige och det är inga direkta kioskvältare på dagordning. En intressant interpellation är den som handlar om orsaken till att Bostaden utreder möjligheten att sälja 600 till 1000 lägenheter.

Den känns oerhört intressant med tanke på att vi från Alliansen tidigare, har haft en gemensam motion i frågan. Uppdraget i motionen var att Umeå Kommun Företag, via ägardirektiv skulle uppdra AB Bostaden att försälja 1/3 av hyresfastighetsbeståndet under den kommande treårsperioden. Grunden för den gemensamma motionen var att skapa förutsättningar för en snabbare takt på nybyggnation av hyresrätter, samt ge bättre förutsättningar för att klara renoveringsbehovet av kvarvarande bestånd.

Att tillgången till bostäder är viktigt för Umeås tillväxt är ingen nyhet och där är AB Bostaden, den i särklass viktigaste aktören på bostadsmarknaden i Umeå. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad så behövs mera hyresrätter och då måste Bostaden öka nyproduktionen av hyresrätter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.