Oseriösa fastighetsägare

Idag på kommunfullmäktige var det en livlig debatt i frågan, om att sälja ut delar av det kommunala bostadsbolaget AB Bostadens fastighets och lägenhetsbestånd.

Från Alliansen har vi tidigare haft en gemensam motion i frågan. Uppdraget i motionen var att Umeå Kommun Företag, via ägardirektiv skulle uppdra AB Bostaden att försälja 1/3 av hyresfastighetsbeståndet under den kommande treårsperioden. Grunden för den gemensamma motionen var att skapa förutsättningar för en snabbare takt på nybyggnation av hyresrätter, samt ge bättre förutsättningar för att klara renoveringsbehovet av kvarvarande bestånd.

Jag tycker att det är bra, att styrelsen i Bostaden gett sina tjänstemän i uppdrag att utreda möjligheten att sälja ut mellan 600 och 1000 lägenheter. Den sanna verkligheten är att Bostaden inte har pengar i dagsläget för att bygga och sen är det precis som Berndt Andersson ordförande i Bostaden säger, att Bostadens styrelse också måste agera affärsmässigt för att få en ekonomisk stabilitet i bolaget.

När det gäller själva debatten, blir man nästan mörkrädd när det gäller Vänsterns syn på privata fastighetsägare. Vänstern hävdar att de är oseriösa och inte sköter sina fastigheter, och att det även finns kackerlackor i deras lägenheter. En skrämmande syn på kommunens privata fastighetsägare.Sen har även Vänsterpartiet ingen lösning på hur man ska lösa problemet med tillgången till bostäder i Umeå

6 kommentarer

 1. Bosse

  Tamara har uttalat sig, då är herr Westerberg snabb.
  Ditt problem är inte att det bara är Tamara som går emot din politik, utan att det verkar ligga i din natur att gnöla på V. Ett parti som är större än ditt eget. Ett parti som faktiskt haft ögonen öppna då dom sett hur Umeås bostadspolitik har fallit ihop mycket tack vare privata ägare med stora vinstsyften. Klart att V inte kan lösa allt som mitten och högerna ställer till med. Vore dom ensam att bestämma skulle de flesta ha bra bostäder till bra hyror med bra underhåll. Detta är du rädd för då du likt flera borgare bara vill bli rikare på folkets bekostnad. Sen när kan du själv lägga fram lösningar på alla problem? Du har visat på din blogg att gnäll och gnöl är din grej i tron på att vinna röster.

  En människa som inte kan bli stor måste göra andra mindre.

 2. Marianne Hägglund

  Jag hyr av Bostaden och har en fråga till dig.Vad händer när mindre fastighetsbolag köpt upp lägenheterna?
  visst vet väl även du att det mest lönsamma är att just göra om dessa till bostadsrätter?
  så blir det naturligtvis.Vad händer med oss som blir drabbade då??? jag hyr av flera anledningar, bl.annat av ekonomiska skäl och även av andra.Vad kommer vi att erbjudas???
  jag älskar mitt boende och vill absolut inte flytta,jag antar att du har ett lugnande svar till oss hyresgäster/Marianne.

 3. Lennart Holmlund

  Om du vill jag kan berätta säkert 50 fall där inte folkpartister som suttit i en bolagsstyrelser inte tagit hänsyn till uppgiften för att sitta i en bolagsstyrelse. Tro mig eller ej

 4. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

  Intressant att vissa inte vågar träda fram, med sitt rätta namn när man skriver kommentarer. Lennart Holmlund skall ha all heder för att han visar vad han står för!

 5. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

  Bra fråga Marianne! Det är viktigt att hyresrätterna blir kvar och att det inte blir bostadsrätter.

 6. Berit

  Om det finns spekulanter som vill köpa fastigheter av Bostaden så måste jag som skattebetalare i Umeå utgå från att de måste betala marknadsmässigt pris. Allt annat måste ses som förskingring och kanske även ännu allvarligare saker. Varför bygger inte dessa spekulanter själva??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.