Bra med ett samarbete

Jag tycker att det är bra att det förs samtal mellan UFC och samtliga division II-klubbar i Umeåområdet om ett samarbete. Som det ser ut i dagsläget finns det inte ekonomi för klubbarna att betala dyra pengar för spelarna.

När det gäller det så kallade utbildningsbidraget så har det blivit ett problem. Om en spelare flyttar från tex Boden till Umeå för studier eller arbete och han vill fortsätta spela fotboll, så kan det bli svårigheter om spelarens klubb har rätt till utbildningsbidrag och som i sin tur kan leda till att spelaren måste sluta med fotbollen. Självklart ska klubbarna ha ersättning för sina spelare som man har utbildat, men det måste finnas lite rim och reson när det gäller summan på ersättningen.

Utbildningsbidrag

Tränings- och utbildningsbidrag i samband med nationella övergångar utbetalas till och med det år en spelare fyller 23 år. Detta gäller ej vid lån av spelare.

När en spelare skriver sitt första professionella kontrakt ska ersättning utgå till samtliga klubbar som medverkat i spelarens utbildning mellan 12 och 21 års ålder.

Går spelaren därefter vidare till en ny klubb skall ersättning endast betalas till spelarens senaste klubb.

Om spelaren inte erbjudits ett nytt avtal minst 60 dagar innan det gamla löpt ut behöver utbildningsbidrag inte betalas ut till spelarens tidigare klubb.

Detta gäller dock bara spelare som haft professionella kontrakt och det nya avtalet får inte innehålla sämre villkor än det föregående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.