Valrörelsen är igång!

Man märker redan att valrörelsen är igång och varje dag kan man läsa i media om de kommande valen. Det kommande valåret kommer att präglas av ett tufft klimat i debatten och man kan konstatera att det är jobben, ekonomin, äldreomsorgen och skolan som kommer att vara i fokus under valåret.

I dagens VK kan man läsa om att slaget om Umeå avgörs på mitten och hur de politiska partierna i Umeå profilerar sig. Något som nämns i artikeln är att en röst på Socialdemokraterna är en röst på Vänsterpartiet och det håller jag verkligen med om.

När det gäller Folkpartiets politik i Umeå så ser jag en röd tråd i vår politik från förskolan/skola till äldreomsorgen.

Folkpartiet i Umeå vill att Umeå ska ha Sveriges bästa skola. Det gäller såväl kunskapsresultaten, barngruppernas storlek i förskolan som arbetsmiljön i grundskolan. Vi ser även positivt på friskolor Det viktiga är inte vem som är huvudman för en skola – det viktiga är hög kvalitet.

Från Folkpartiet värnar vi om de äldre och vi vill att makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker. Vi tycker att valfrihet i äldreomsorgen borde vara en självklarhet.

Från Folkpartiets sida tycker vi även att det är viktigt att stödja föreningslivet Det är mycket viktigt med ett fungerande föreningsliv, eftersom det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande.

2 kommentarer

 1. Pingback: 1 april 4 april? | Daniel Nyström

 2. Lena Andersson

  Eftersom antalet arbetslösa som procent av arbetskraften är fler idag så kan Alliansens ”jobbpolitik” inte anses vara annat än ett totalt misslyckande!
  Alliansens åtgärder fick inte genomslag från valdagen utan tog minst ett år, så arbetslösheten bör jämföras ett år efter valdagen då resultatet fortfarande beror på S-regeringen
  4:e kvartalet 2007 15-74 år antal arbetslösa 264 000 vilket innebär 5,5 % arbetslösa sysselsättningsintensitet 66,6 %
  4:e kvartalet 2013 15-74 år antal arbetslösa 378 000 vilket innebär 7,4 % arbetslösa sysselsättningsintensitet 65,6 %
  Alltså fler arbetslösa idag efter Alliansens politik!
  Alliansen har dessutom tagit till desperata förnedrande tvångsåtgärder genom att tvinga arbetslösa med försörjningsstöd att redan efter bara 2 månaders arbetslöshet arbeta heltid utan avtalsenlig lön, eller ens någon sommarledighet alls, åt kommunerna! Även FAS 3 är förnedrande tvångsarbete med försörjningsstödet som ”heltidslön”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.