En svår fråga

Idag besöker Jimmie Åkesson Umeå och det kommer att bli en manifestation där man kommer att vända ryggen åt Åkesson. Jag förstår tanken med manifestatonen och tycker att det är bra att folk markerar sina åsikter. Men jag har ändå en rädsla att det är Sverigedemokraterna som kommer att dra fördel av denna manifestation.  Precis som Magnus Blomgren, statsvetare vid Umeå universitet säger i Folkbladet så kommer Jimmie Åkesson och partiet försöka utnyttja situationen och spela martyrer.

Man får inte heller glömma att SD, även får otroligt med mediautrymme vid aktioner mot partiet och där får man chansen att uttrycka sin politik.

Det är inte en lätt fråga och jag tycker precis som Magnus Blomgren att det är viktigt, att de som är kritiska till dem funderar över hur de skapar motstånd.

Men som jag skrev tidigare, så är jag samtidigt glad att det finns folk som markerar sina åsikter!

http://www.folkbladet.nu/plus/811339/ogenomtankta-aktioner-kan-motverka-syftet

En kommentar

  1. Anders

    Nu har ju de etablerade partierna försökt tiga ihjäl SD i snart fyra år och det verkar ju gå sådär.

    Historiskt sett så har det väl aldrig kommit något gott av att sitta på kammarn och inte göra något när mörkare krafter mobiliserar. Sverige gjorde visserligen ett tappert försök på 40-talet, vilket Norge säkert uppskattade mycket.

    Stå upp för allas lika värde!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.