Ett hårt slag för många unga

Nyligen har SIFO gjort en undersökning, på uppdrag av bransch-organisationen Visita. Den handlade om att höjd krogmoms hotar jobben. Åtta av tio tillfrågade krögare säger i undersökningen att de skulle tvingas minska antalet anställda.

Resultatet av undersökningen var ingen överraskning för mig. Att restaurangbranschen är en viktig aktör, för att unga och nyanlända får jobb, är ingen nyhet. Det som är oroande är att Socialdemokraterna går till val på att man vill dubblera arbetsgivaravgifterna för unga under 25 år och man vill även avskaffa restaurangmomsen.

Jag tror inte man förstår konsekvenserna med sina vallöften och skulle vi få ett regeringsskifte skulle det drabba många unga.

Som ung är det även viktigt att ha ett eget jobb och man får mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.