Feminism utan socialism

Jag är glad att jämställdhet har lyfts fram i den politiska debatten och det finns mycket att göra innan vi politiker är nöjda. Löneskillnaden mellan män och kvinnor är ett exempel och jag tycker att det är skrämmande, att i dagens Sverige tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under sin livstid.

Det finns mycket att göra när det gäller ett jämställ föräldraskap och för att stärka kvinnors roll på arbetsmarknaden. Därför presenterade Folkpartiet igår två förslag förändringar i föräldraförsäkringen. Jag tycker att en tredje individuell pappamånad och dubblerad jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen är två mycket bra förslag.

En kommentar

  1. Alexandra

    Hej Peder,
    Har följt dina inlägg efter en positiv bild av dig som peron, vilket jag fick efter en lunch med dig och några medlemmar i TSK.

    Men Allvarligt.
    Vilka är det som representerar en röstning efter trenden som råder för just deras ålderskategori? Vilka är det man vill ha kvar åren därefter som återkommande röstare, på partiet men även på dig i personvalet?

    Du representerar en man som har ett barn född på – 80 talet? Din son har barn? Vad gäller för 70- och 80-talister idag? Barnen, aktiviteter och tiden för kombinationen och den egna fritiden.
    Att tala om feminism och trycka på jämnställdhet och likaställande mellan könen känns så 70-tal. Det är tiden med barnen som räknas och hur länge man kan vara hemma med dom som räknas. Inte vem som är hemma och hur mycket msn tjänar på det. Idag är det familjen och tiden man har över till annat som även sätts i prio och räknas.
    Tiden som finns efter att man har curlat klart. Vi vill att barnen ska få ALLA möjligheter till att göra det dom vill och hjälpa dom med det. Våra föräldar hade ju knappt tid till det. Inte mina i alla fall. Dom var helt enkelt för upptagna med att satsa på sin karriär som blev möjlig både för kvinna och man.
    Tänk till nu.
    Vad är viktigt för unga likväl om äldre föräldrar? Enkelhet. Fritid. Nöjda och stimulerade barn och föräldrar.
    Du är engagerad i en idrottsförening. Tänk smått. Engagera barnen så är föräldrarna med på banan. Alla blir nöjda och den enkilda prestationn från dig ger frukt.
    Min lunch m dig och de andra två TSK medlemmarna gav frukt. Du visade engagemang och intresse även på en lägre nivå. På TSK nivå.

    Gå in lågt och sikta högt då kommer du dit! Du har min röst för ditt engagemang på en lägre personlig nivå!

    // Alexandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.