Viktigt att politiken är enade!

Jag är otroligt nöjd över läget av Umeå Airport, som ligger ca 5 km från centrum och 3 km från Universitetet. Själv tar det bara 5 minuter med bil från min bostad till flyget och det är helt fantastiskt

Närheten till flygplatsen är en absolut nödvändighet för Umeås utveckling och mer företagande till Umeå. Flygplatsen har även stor betydelse för regionens utveckling och framtid.

Den nya inchecknings och ankomsthallen vid Umeå airport invigdes för fem månader sedan. Nu finns det även planer på att det ska det byggas fler parkeringar och en helt ny övervåning på hela flygplatsbyggnaden, där det ska vara möjligt att stiga ombord via gångar som är direkt anslutna till flygplanen.

Igår närvarade jag själv på ett möte med Swedavia och representanter från näringsliv och politiken. Det är otroligt viktigt att vi har en bred uppslutning kring utvecklingen av Umeå Airport och att politiken är enade.

Här kommer ett nyhetsklipp från Swedavia!

Samtal om utveckling av Umeå Airport

Igår träffade Swedavia ett stort antal representanter från politik och näringsliv i Umeå för att diskutera förutsättningarna för en fortsatt utveckling av flygplatsen.

Swedavia
Parallellt diskuterades även nödvändigheten av Bromma Stockholm Airport samt ett miljötillstånd som möjliggör tillväxt för Stockholm Arlanda Airport.

Engagemanget för Umeå Airport liksom för flygets frågor var stort bland samtliga, liksom förståelsen för flygplatsens behov och förutsättningar för att stärka regionens tillgänglighet ytterligare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.