Gynnar inte demokratin!

Det gynnar inte demokratin genom att kasta tårta på politiker eller att utsätta partier för skadegörelse. Det är nog svårt att rekrytera förtroendevalda till politiken. När det gäller attacken på Göran Hägglund med tårtan, så tycker jag att det inte är roligt. Sen kommer det även att innebära att politiker kommer att skyddas mera och att väljarna kommer att få det svårare, att komma i kontakt med de folkvalda.

När det gäller sabotagen och skadegörelsen mot KD i Umeå, så blir man rent förbannad.

3 kommentarer

  1. LenaAndersson

    Borde inte partiledare ha skydd från SÄPO, för hur kan någon ens ta sig fram till en partiledare med en tårta, tänk om det istället varit ett vapen?
    Politiker bör inte demonisera sina motståndare, valkampanjer bör inte handla om att smutskasta andra utan istället handla om vad politikern personligen, vi har ju ”personval”, vill genomföra! Tala mer om de egna visionerna och de egna konkreta förslagen istället för att nästan enbart kritisera motståndarnas politik, låt väljarna själva avgöra vilken politik som verkar bäst! Politikerna bär ofta själva skulden till att hetsa upp stämningen mot dem själva eller mot sina politiska ”motståndare”!

  2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Man kan inte skylla på att politiker bär själva skulden genom att hetsa upp stämningen. I en demokrati ska man ha rätt att uttrycka sig, utan att bli överfallen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.