Det behövs mera hyresrätter i Umeå

När det gäller bristen på bostäder i Umeå så är det största hotet mot Umeås tillväxt och den sanna verkligheten är att Umeå inte når upp till sina mål varken för bostadsbyggandet eller befolkningstillväxten. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad och få en befolkningstillväxt behövs fler hyresrätter och då måste nyproduktionen av hyresrätter öka. Det går inte bara att låta den privata marknaden ta hela ansvaret.

Därför vill från Alliansens sida ge AB Bostadens styrelse i uppdrag att sälja 1/3 av beståndet för att ge bolaget ekonomiska förutsättningar för att kunna öka nyproduktionen. Därigenom blir AB Bostaden en strategisk aktör för byggandet av nya hyresrätter

 

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag frågade dej tidigare hur Folkpartiet ställer sig med den orättvisa beskattningen av hyresrätter. Jag fick inget direkt svar av dig utan det pågick väl nån utredning om hur partiet skulle ställa sig. Nu ser jag att du föreslår att Bostaden bör sälja ut av sitt bestånd för att kunna bygga nytt. Vad skulle det då innebära? Varför sälja ut till privata för att kunna bygga nya dyra hyresrätter själv? Varför skulle inte i stället privata bygga nytt själv? En anledning är ju att med dagens skattemässiga förutsättningar så är det inte lika intressant för dom att bygga nytt. Bättre då för dom att köpa äldre fastigheter av Bostaden och låta dom bygga nytt i stället. Detta är ingen lösning.

  2. Use Yourbrain

    Sundt förnuft säger att:
    Hade inte alliansen tagit emot så många invandrare och hyst dem med gratis lägenheter så hade Betalande studenter kunnat bo där istället!

    Denna sanning gäller hela Sverige!

    Hur är det med logiken? Sundt förnuft var inget som gick i arv i din familj tydligen?
    Ack så tråkigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.