Varför???

Det är många på slutet som har frågat mig, varför blev du Folkpartist?  Allt började för 15 år sedan, när jag läste igenom alla politiska partiers program. Det var folkpartiet jag fastnade för och deras ideologi. Grunden i liberalismen, är att människor ska ha frihet att växa själv och även respekten för den enskilda. I grunden är jag socialliberal som är en åsiktsriktning inom liberalismen som starkare betonar det allmännas ansvar för de svagaste och sämst ställda.

Den enskilda människans värde skall alltid ses! Funktionsnedsättningar, fysiska och psykiska, kan vara medfödda eller drabba oss senare i livet genom sjukdom eller skada. Jag arbetar för att ingen ska diskrimineras från att jobba, besöka offentliga rum eller ha en positiv fritid. Stöd unga via en aktiv fritid! Möjligheten till en bra framtid avgörs i tidig ålder. För att främja ett jämställt samhälle spelar synen på och insatserna för olika fritidsaktiviteter roll. Kommunen har ett viktigt ansvar. Ett ansvar som jag kommer stå upp för.

Som socialliberal tror jag även att det är viktigt, att vi håller fast vid vår ideologi och inte gör som andra partier som vänder kappan efter vinden. Vi har även som andra partier haft svikande opinionssiffror, men jag tror vi vinner i längden om vi står fast vid vår liberala ideologi.

Som liberal har jag även en stor tro på framtiden och vill ge människor möjlighet att styra över sina liv

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.