Det känns oerhört bra att vi vinner gehör!

Det känns oerhört bra att Folkpartiets skolpolitik vinner gehör. Enligt en mätning av Ipsos som publiceras i DN i dag, visar att 26 procent av väljarna tycker att Folkpartiet har den bästa skolpolitiken.

Om man ser till i våras så är det en kraftig ökning för vår och samma mätning visar också att skolfrågan, är den allra viktigaste frågan för väljarna. 

Folkpartiet har även haft stora framgångar i Alliansens valmanifest. Jag tänker först och främst på förslaget att bygga ut antalet karriärtjänster i skolan. Det är även positivt Alliansen står bakom Folkpartiets förslag om att höja lärlingsersättningen i syfte att ytterligare öka lärlingsutbildningens attraktionskraft. I de fall lärlingen har en lärlingsanställning ska det prövas om ersättningen ska gå till arbetsgivaren.

Alliansen står även bakom Folkpartiets förslag om att öka arbetsgivarnas ansvar för lärlingsutbildningarna så att de ännu bättre kan anpassas till arbetsmarknadens behov. Ett första steg är att genomföra en försöksverksamhet kring gymnasial lärlingsutbildning där branscher och arbetsgivare har ökat inflytande och ansvar, så kallade branschlärlingar

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.