Köpa grisen i säcken och chansa

Jag har skrivit i min blogg tidigare, att jag tycker att man i god tid före valet, ska man ge klara besked till väljarna vilka man vill styra med och det har Alliansen gjort. Självklart kan man gå till val som eget parti, men vill man vara ett alternativ till alliansen, så måste man tala om för väljarna vilka man ska samarbeta med. Det gäller både i Umeå kommun och att vara ett regeringsalternativ.

Nu har socialdemokraterna inte gjort det och jag tror att det kommer att bli deras fall. Det ser man även i en massa undersökningar att majoriteten av väljarna vill ha svar före valet. Att rösta på S blir som att köpa grisen i säcken och chansa.

Väljarna förstår också att S, måste samarbeta med andra partier för att vara ett regeringsalternativ. Det innebär i sin tur att man måste kompromissa med MP och V i många svåra frågor. Det är bara att se hur det blev i Umeå och samarbetet mellan V och S. Nu tror jag ändå att med ny ledning i S att man åter kommer att bjuda in V, till ett nytt samarbete efter valet. Jag måste också erkänna att det blir svårare och svårare, att se skillnaden på S och V i Umeå Deras gemensamma motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg har tyvärr fått stort genomslag

Man håller även alla dörrar öppna på riksnivå och partisekreteraren Carin Jämtin, viker inte en tum från tidigare budskap: Vi kommer säkert att kunna samarbeta med alla möjliga partier efter valet, säger hon. Nu hoppas jag verkligen att hon inte menar alla partier.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.