Pinsamt uttalande!

Jag tycker det är skrämmande att en 99-årig kvinna, vid upprepade tillfällen lämnats sittandes i sin egen avföring och urin på det kommunala äldreboendet Skräddaren i Umeå.

Tidigare har vårdföretaget Carema sköt driften av Skräddaren, men nu drivs det av kommunen. Socialdemokraterna och Vänstern ansåg att kommunen skulle sköta det bättre. Men nu visar det sig att det blev sämre, sen kommunen tog över driften.

Nu har det gått två sen kommunen tog över och då kan man inte som vänsterpartiets andre vice ordförande i socialnämnden, skylla på att man fick ärva problemen vid övertagande och att kommunen kan sköta det bättre. För mig är det ett riktigt pinsamt uttalande, med tanke på det som hänt.

Oavsett det är ett kommunalt eller ett privat boende, ska det inte få förekomma missförhållanden.

 

2 kommentarer

  1. Bergis

    Skillnaden nu är att personalen kan larma om något är fel. Det kunde man inte på Carema. På Carema hade samma kvinna fått fortsätta sitta i sin avföring för alltid medan vårdbossen drack ytterligare en Champagne på sin kanal ö.

    • Roger persson

      För djä…. dålig kommentar av Bergis! Har följt Skräddaren under 11 år via anhörig som varit vårdtagare där.
      Bergis vet inte alls vad han kommenterar. Skräddaren hanterade sina vårdtagare på ett respektabelt sätt under Caremas tid.Lättare på den tiden att framföra direkt kritik. Då kommunen tagit över har situationen blivit mycket sämre och jag tror att beslutande politiker säkert dricker champagne även om det inte sker på någon exotisk ö, kanske det sker på Norrbyskär eller Holmön!! Tänk istället på dom som behöver bra vård och blanda inte in något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.