Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt är pinsamma!

Som jag skrev tidigare i min blogg, så är det skrämmande, det som har hänt på det kommunala äldreboendet Skräddaren. Många politiker har kritiserat det som har hänt, men det är alldeles tyst från vänsterpartiets sida.

Idag ska Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets tala i Umeå och jag hoppas att han kommer att nämna att äldre vanvårdas i Umeå. I en blogg från 2011 skriver Jonas Sjöstedt att Carema vanvårdar äldre i Umeå och det är inget som vi vill utsätta våra äldre för. Men nu när det händer på samma boende i kommunal regi, så är han alldeles tyst. Jag tycker att oavsett det är ett kommunalt eller ett privat boende, ska det inte få förekomma missförhållanden. Jag kommer även att kritisera privata alternativ, som kommunala boenden om man missköter sig.

 

Här kommer Jonas Sjöstedts blogg från 2011

Carema vanvårdar äldre i Umeå

Så har Caremas vanvård av äldre även nått Umeå, ekot, VF och VK rapporterar idag. Men redan igår kom nyheten att Carema inte får driva vidare sina äldreboenden i Umeå när avtalet går ut. I den rödröda kommunen ska omsorgen inte drivas av riskkapitalbolag. En klar seger för Vänsterpartiet och Tamara Spiric (V) som kommunalråd. Läs mer i VK och VF

Samtidigt skryter Caremas VD i DN över att företaget ”står för något nytt”. Det kanske de gör, men det är inget som vi vill utsätta våra äldre för.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.