Varför ska man?

Därför ska man rösta på Folkpartiet och kryssa Peder!

Som liberal tror jag på människors förmåga att själva välja form för barnomsorg och skola. Jag ser en röd tråd, från förskolan/skola till äldreomsorgen. Umeå borde ha Sveriges bästa skola. Det gäller såväl kunskapsresultaten, barngruppernas storlek i förskolan som arbetsmiljön.

Som liberal tror jag på människors förmåga att själva välja form för barnomsorg och skola Jag ser även positivt på friskolor Det viktiga är inte vem som är huvudman för en skola – det viktiga är hög kvalitet.

Folkpartiet värnar om de äldre och vi vill att makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker. Det handlar om den äldres integritet och möjlighet till självbestämmande. Att få välja vilken mat man vill ha, att få komma ut i friska luften varje dag men också vem som ska komma hem och hjälpa till borde vara självklarheter i äldreomsorgen Valfrihet i äldreomsorgen borde vara en självklarhet.

Jag vill också ha bättre stöd till föreningslivet, det ger välbefinnande, folkhälsa och fritidsnöje till våra invånare och en skolning i demokrati. Jag vill tillägga att det inte enbart är idrottsföreningar.

Dagens samställe är långt ifrån jämställt. Det väldigt viktigt att en jämställdhetsaspekt finns med och genomsyrar alla politiska processer och beslut i kommunen. Vi vill också ge ett ökat stöd till kvinnojouren och att det blir treåriga bidrag istället för ettåriga

IMG_0470

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.